chairs-2181947_1920

Vloerverwarming

Bij elk nieuwbouw- of renovatieproject kom je op een punt waarop je moet kiezen tussen vloerverwarming of radiatoren.
Niet alleen interieurmogelijkheden, maar ook economische en ecologische verwachtingen spelen in die keuze een bepalende rol. Wij zetten de voor- en nadelen van beide systemen op een rijtje.

Opvallend of verborgen?

Radiatoren zijn blikvangers, je kunt er onmogelijk naast kijken. Door te spelen met vorm, kleur of model stem je ze helemaal af op het interieur in je woning. Toch is het mogelijk dat je radiatoren als een storend element ervaart. In dat gevoel is vloerverwarming helemaal jouw ding. Het systeem is onzichtbaar.

Instant warmte of geleidelijke temperatuurstijging

Een radiator heeft weinig tijd nodig om op te warmen. Wil je dat de kamer in een vingerknip de juiste temperatuur bereikt? Dan kies je het best voor een systeem met radiatoren. Vloerverwarming warmt veel geleidelijker op. Weet wel dat dit systeem technisch makkelijker te combineren is met een warmtepomp.

Vloerverwarming betekent ruimtevrijheid

Wie klein woont, heeft alle baat bij vloerverwarming. Het systeem betekent een enorme ruimtebesparing. Bovendien hou je zo alle mogelijkheden open om jouw huis of appartement in te richten. Je wordt niet gehinderd door radiatoren die in haast elke ruimte voor beperkingen zorgen qua inrichting en vormgeving. Bijkomend voordeel: voor je kinderen is het extra leuk om te spelen op een warme ondergrond.

Makkelijker de temperatuur regelen met radiatoren

Zijn er ruimtes in je huis waar waar de zon vrij spel heeft dankzij grote ramen? In dat geval geef je best de voorkeur aan een systeem met radiatoren, waarmee je de temperatuur makkelijker bijstuurt. Weet dat je eveneens kan kiezen voor een systeem dat radiatoren en vloerverwarming combineert. De ruimtes waar je het vaakst te vinden bent, voorzie je dan van vloerverwarming. De andere ruimtes – die je mogelijk slechts nu en dan verwarmt – rust je uit met radiatoren.