Herstelling en onderhoud van alle merken en types warmtepompen

Wij herstellen en onderhouden alle merken en types warmtepompen en plaatsen zelf enkel kwaliteitsmerken op maat van uw noden.

Uw zwembad verwarmen met een warmtepomp is zeer voordelig. Dit type zwembadverwarming haalt maar liefst 80% van zijn energie uit de lucht wat het rendement erg aantrekkelijk maakt.

Bij buitenzwembaden haalt de warmtepomp haar hoogste rendement bij buitentemperaturen vanaf 15° C en meer. Boven de 25° C is een bijkomende verwarming immers meestal niet vereist. U kan zo het zwembadwater opwarmen tot de gewenste temperatuur

Een warmtepomp op lucht wordt steeds buiten geplaatst, bij voorkeur dicht bij de technische ruimte van het zwembad. De pomp moet vrij zijn koude lucht kunnen uitblazen. Een warmtepomp mag nooit in een gesloten ruimte geplaatst worden.

De COP-waarde (Coëfficient Of Performance) is de verhouding tussen het opgenomen en het afgegeven vermogen. Bij een vermogen van 10Kw en een COP van 4 zal u 2.5Kw verbruiken, dus u betaald 2.5Kw en krijgt 10Kw , afhankelijk van de werkingscondities , buitentemperatuur.

De zwembadwarmtepompen leveren een ongezien warmterendement. Zo kan je genieten van lange zwemzomers, met een minimaal elektriciteitsverbruik, ook als de zon het laat afweten.

Minder elektriciteit en meer zwemtijd
Het juiste vermogen voor je zwembad of jacuzzi

Minder elektriciteit en meer zwemtijd

Dankzij de hoogwaardige componenten en doorontwikkelde techniek genereert een Poolstage warmtepomp warmer water met minder vermogen (en dus elektriciteitsverbruik).
De titanium warmtewisselaar met dubbele watercirculatie zorgt voor een optimale warmteoverdracht en bijzonder goede energieprestaties (COP* tot 6,64).
M.a.w. meer zwemplezier (constante temperatuur van bijvoorbeeld 29°C), een lagere energiefactuur en minder CO2-uitstoot.
* De Coefficient of Performance is de rendementsfactor tussen opgenomen energie en opgewekte warmte.

Het juiste vermogen voor je zwembad of jacuzzi

Je hebt de keuze uit 15 types met vermogens van 5,6 kW tot en met 30kW, in meerdere voedingsspanningen. De types PMX07-14(i)-18i(F) en PM22i-30iF kunnen ook worden gebruikt voor het verwarmen van je jacuzzi tot 40°C watertemperatuur.

Handige touch bediening

De elektronische bediening met verlicht touch scherm is zeer gebruiksvriendelijk. Het bedieningspaneel bevat een digitale real-time klok en de klokschakeling is makkelijk in te stellen. In een paar handelingen kan je de gewenste vertrek- en retourtemperatuur van het zwembadwater instellen. De bediening is standaard gemonteerd op de warmtepompunit.

Poolstage Inverter

Dankzij de toegevoegde Inverter-technologie wordt het Poolstage gamma naar een hoger niveau getild. Deze reeks is beschikbaar in een vermogen tot 30kW. Door het modulerende gedrag van de Inverter-gestuurde compressor kan deze warmtepomp een jaarredenement tot 5,7 behalen. Dit maakt de Poolstage Inverters PMX14i-18i(F) en PM22i-30iF geschikt voor therapeutische en binnenzwembaden die het hele jaar door in gebruik zijn. De PM22i-30iF hebben een verticaal uitblazende ventilator, wat plaatsbesparend werkt.

Veilig

De elektronische regelaar controleert nauwgezet de werking van de warmtepomp. Deze beschikt over een hoge- en lagedrukbeveiliging, een automatische stop bij een te laag circulatiedebiet van de zwembadpomp en een geïntegreerde ontdooicyclus. Bij afkoppeling in de winter loopt het water volledig weg uit de warmtewisselaar, zonder de unit te moeten kantelen (geen risico op vorstschade).

Bediening met je smartphone

Waar je ook bent, met je smartphone en de gratis app (‘Pool Heater’ voor PMX07-14-23F en PM18(F)-26F, ‘InverterTemp’voor PM22i-30iF en ‘Aqua Temp’voor PMX14i-18i-18iF en PMXE07-12-14-18i) kan je je Poolstage warmtepomp ‘remote’ volgen en bedienen. De units zijn namelijk standaard uitgerust met een WiFi module. Zo kan je de zwembadtemperatuur op afstand regelen en je warmtepomp op afstand in- en uitschakelen.

Bediening met je smartphone

Kenmerken & specificaties

KENMERKEN

 • Keuze uit 15 vermogens van 5,6kW t/m 30kW, in meerdere voedingspanningen
 • Elektronische expansie voor een hoger rendement
 • Titanium warmtewisselaar met zeer goede energieprestaties
 • Slechts 56 dB geluid op 1 meter afstand
 • Duurzame, weerbestendige kunststoffen omkasting
 • Gebruiksvriendelijke elektronische regelaar met touch panel
 • Standaard WiFi module met gratis app
 • Geavanceerd winterbeschermingsprogramma
 • Afneembaar winterzeil


SPECIFICATIES

Verwarmen

 • Vermogen nominaal A24/W26: 5,6 – 30,2 kW
 • COP: 4,51 – 12,57

Koelen

 • Nominaal vermogen A35/W24: 2,9 – 16,9 kW
 • EER: 1,61 – 4,75
Poolstage Inverter
warmtepomp