ZWEMBAD LUCHTBEHANDELING

Comfortabel zwemmen in een prettig binnenklimaat

 

Wie houdt er niet van een verfrissende duik? Helaas is de luchtkwaliteit in binnenbaden vaak niet optimaal, waardoor die verfrissende duik niet is wat men had verwacht. Dit komt meestal doordat het ontvochtigingssysteem niet kan voldoen aan de wensen van de gebruiker. Met traditionele ontvochtigingsystemen kunt u slechts de relatieve luchtvochtigheid regelen, maar als u echt onder alle omstandigheden wilt zorgen voor een aangenaam zwembadklimaat, heeft u een oplossing nodig die ontvochtigt, ventileert én de temperatuur regelt. Dantherm biedt deze oplossing middels de DanX zwembad luchtbehandelingskasten.

De DanX serie zwembad luchtbehandelingskasten, biedt een totaaloplossing met vele voordelen. U ervaart een grote verbetering in de luchtkwaliteit en heeft geen last meer van een chloorlucht. In de zomer biedt het systeem gratis koeling en in de winter, wanneer condensatie een groot probleem kan vormen, heeft het systeem een zeer hoge ontvochtigingscapaciteit.

Het is onmogelijk om de verdamping van het zwembadwater te voorkomen, echter met een goed gedimensioneerd ventilatiesysteem kan de relatieve vochtigheid in de ruimte

op een comfortabel niveau worden gehouden. Op basis van het badoppervlak, de watertemperatuur, de luchttemperatuur, de luchtvochtigheid en de activiteiten in het bad, kan de jui- ste DanX luchtbehandelingskast worden geselecteerd. DanX systemen met één- of tweetraps warmteterugwinning en ontvochtiging, compleet met de bijbehorende regeltechniek, zijn perfect geschikt voor energiebesparing en een effectieve beheersing van het zwembadklimaat op elke locatie.

Duurzame techniek en materialen

De DanX luchtbandelingskast is speciaal ontwikkeld voor toepassing in het agressieve klimaat dat in zwembaden aanwezig is. Een robuust frame en gegalvaniseerde sandwichpanelen, al dan niet voorzien van een poederlakcoating, gecoate warmtewisselaars en een kruisstroomwarmtewisselaar uit geanodiseerd aluminium met een epoxy coating, zorgen voor een optimale bescherming tegen elke vorm van corrosie.

Lage exploitatiekosten, lage energiekosten

Het onderhouden van een comfortabel binnenklimaat is in een zwembad van groot belang, echter net zo belangrijk zijn de totale kosten voor de aanschaf en exploitatie van de gekozen oplossing. De DanX luchtbehandelingskasten bieden het totaalpakket. Zeer efficiënte warmteterugwinning en een laag “specifiiek ventilatorvermogen”, gecombineerd met een geoptimaliseerde regeltech- niek, zorgen voor een kosteneffectief bedrijf en een grote energiebesparing. De toepassing van duurzame compo- nenten zorgt voor een betrouwbaar bedrijf en een lange levensduur.

De Dantherm DanX luchtbehandeingskasten zijn de ideale oplossing voor recreatieve-, gemeentelijke- en commerciële projecten. Vele DanX – systemen zijn met succes toegepast in diverse projecten, van grote recrea- tieve zwembaden, luxe hotelbaden, luxe privé zwembaden, sportcentra en sanatoria tot aan de traditionele (gemeentelijke) zwembaden.

Vraag uw vrijblijvend offerte aan

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

  zwemcomfort_ontvochtiger
  zwemcomfort

  ZWEMBADLUCHTONTVOCHTIGERS

  EXCLUSIEF DESIGN, ENERGIEBESPARINGEN, VERBE TERDE BINNEN LUCHTKWALITEIT

  ZWEMBADLUCHTONTVOCHTIGERS

  LUCHTONTVOCHTIGERS VOOR BINNENZWEMBAD, WELLNESS EN SPORTHALEN
  DESIGN, VERHOOGDE ENERGIE-EFFICIËNTIE EN BESTE FUNCTIONALITEIT

  Dantherm heeft voor zwembadbezitters en indoor spa’s een nieuwe CDP-luchtontvochtigers gamma ontwikkelen.
  De nieuwe luchtontvochtigers hebben een exclusief design die in elk interieur elegant samensmelten.

  Om de richtlijnen van de Dantherm traditie te houden, de nieuwe CDP luchtontvochtigers werden ontwikkeld met een bijzonders aandacht voor kwaliteit, functionaliteiten en energiebesparing. De CDP zijn samengesteld van EC- ventilator die een zeer laag gebruik en zeer efficiënt compressor hebben. De nieuwe CDP-unit hebben nu een nieuwste draadloze afstandsbediening en monitoring opties om het verbruikt zuinig te houden.